Κέικ με Θυμαρισιο μέλι Χρυσή επιλογή ??
Υλικά:
- 250 γρ. νερό
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 150 γρ. αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- (αν είσαι και Μερακλής προσθέτεις και 200γρ. πραλινα)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.
- Βουτυροαλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30×10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε ψηλή σχάρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή σας απόλαυση!